Eurasia on-air with review on the Dutch radio XYMPHONIA!

NIEUW
Eurasia – Fatti I Fatti Tuoi
– Il Buio Nero

Afkomstig van “Ilmondoarovescio” (Banksville Records, 2017)

Het Italiaanse Eurasia debuteert met “Ilmondoarovescio”. De vijf muzikanten, die zich in enkele tracks omringen door enkele gastmusici, zijn echter geroutineerde vaklui die hun sporen in diverse bands en stijlen verdiend hebben. Voor dit album koos men voor een stevige progressieve rocksound, die op ritmisch en solistisch gebied veelvuldig geïnspireerd lijkt op het songmatige toegankelijke werk op Allan Holdsworths soloplaten als “Road Games” en “Metal Fatigue”. De uit de hardrock afkomstige Marco Cavallo heeft ongetwijfeld veel naar dat soort platen geluisterd, getuige zijn ongewone akkoordenspel en vloeiende solo’s. Zanger Moreno Delsignore is het andere dominante bandlid. Zijn zang combineert het mysterieuze van Andrea Chimenti met het gekwelde van Peter Hammill, wat een intense luisterervaring oplevert. Overigens zegt de band ook beïnvloed te zijn door de Canterbury Scene, wat onder meer tot uiting komt in enkele Robert Wyatt-achtige woordloze zangpassages. Tenslotte is het “Asia”-gedeelte van de groepsnaam alleen hoorbaar in de cover van de Japanse rocker “Sorano Tamoto”. Vanavond twee nummers van deze interessante nieuweling in de Italiaanse progscene, waarbij de twee genoemde kanten van de zanger goed hoorbaar zijn.

 

Go to the original site